Hytte – Minibo Folkehytta

You may also like...

1 Response

 1. Kjetil Ruud sier:

  Hei,

  jeg er intressert i deres minihus og har noen spørsmål vedrørende lovverket.

  I min situasjoin har jeg en hytte på Langhus i Ski kommune i Akershus. Hytten er på 45 M2 , tomten er på hele 1.5 mål, og utleies idag på helårsbasis (det er blitt omregulert som boligområde).

  Spørsmålene mine er som følger;

  – dersom vi tar den enkle varianten hvor vi slipper søknadsplikt, og setter opp ett minihus, 1 meter fra denne hytten. Så er vel det rimelig så greitt? Men hva med meg som utleier av denne hytte, pluss da minihuset. Kan jeg påberope/annonsere minihusets tørrelse i tillegg? Altså 45 m2 pluss minihus? Det er jo ikke BOA eller P-rom dette da vel? I og med det er atelier, kontor eller lignende?

  – Hva med ansvar. Om jeg leier ut min hytte pluss minihus, jeg varsler om de respektive bruksområder, ex hytten har soverom, minihus har kun kontorbruk og lignende. Men om leietager ignorerer dette, bruker minihus som soverom, stue osv. Og la si i værste fall det brenner. Har jeg overhengende ansvar for hvordan min leietager bruker minihuset? Eller holder det å varsle og kontraktsfeste bruk?

  – hva om man går den tyngre veien og søker om å få dette som bolig. Området er regulert som boligområde, dog er det ikke noe kloakknett her, det er vann og strøm som kan lett tilkobles hoved hytta. Er du vant med det er vanskelig å få minihus godkjent som helårsbolig? Har dere ellers andre løsninger /ideer i forhold til kloakk, kan man feks benytte septikktank? Vil du anse degt som en vrien sak, eller går dette ofte i orden?

  Jeg forklarer meg kanskje litt knudrete, det er litt nytt for meg ser du :).

  Jeg er veldig gearet på dette og kommer raskt i «kjøpe-modus» når ting avklares, jeg trenger bare kjenne meg trygg på hva jeg da bør og kan gjøre og hva jeg alternativt ikke burde gjøre.

  Taknemmelig for all hjelp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.